Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Cruciale uitwedstrijd in Eindhoven na interlandpauze

 

FC Dordrecht treft vanavond om 20:00 uur FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion. Hieronder vindt u een vooruitblik op deze spannende ontmoeting.

FC Dordrecht: Momentum vasthouden Na een nederlaag tegen Jong AZ toonde FC Dordrecht veerkracht met een overtuigende 2-0 zege op SC Cambuur. De Schapekoppen zijn vastbesloten deze vorm door te zetten tegen de Eindhovenaren. Devin Haen en Korede Osundina, beiden met twee doelpunten, leiden momenteel de clubtopscorerslijst.

FC Eindhoven: Zoekend naar vorm FC Eindhoven kende een sterk seizoensbegin met overwinningen op Den Bosch en Telstar, maar worstelt sindsdien. Een 0-3 thuisnederlaag tegen Jong Ajax, gevolgd door een 1-1 gelijkspel tegen Vitesse en een 2-0 verlies bij De Graafschap, resulteerden in een tiende plaats. Boris van Schuppen is met drie treffers de gevaarlijkste aanvaller.

Historische balans In 88 eerdere ontmoetingen in de Keuken Kampioen Divisie is de balans vrijwel in evenwicht: 29 zeges voor Dordrecht, 30 voor Eindhoven en 29 gelijke spelen. Het meest recente duel in maart eindigde doelpuntloos.

Kans op bijzondere prestatie FC Dordrecht kan voor het eerst sinds het promotieseizoen 2013/14 tien punten uit de eerste vijf wedstrijden behalen. Toen leidde een sterke seizoensstart (13 punten uit 5 duels) uiteindelijk tot promotie naar de Eredivisie.

Arbitrage Martin Pérez leidt het duel, bijgestaan door assistent-scheidsrechters Pelgröm en Maas. Wolff is de vierde official.