Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht doet zichzelf tekort in Emmen

Emmen - Dordrecht

Op deze warme dinsdagavond de eerste wedstrijd in de play-offs van de KKD voor promotie naar de eredivisie. FC Emmen en FC Dordrecht hebben de eer de eerste wedstrijd te spelen. Pikant detail is dat de Dortenaren beide wedstrijden in de competitie wisten te winnen. Zou dat vanavond weer lukken of steekt FC Emmen daar nu een stokje voor?

Vanaf minuut één was het FC Dordrecht dat de wedstrijd dicteert en de thuisploeg reageert daar op. Niet onlogisch dat de eerste kansen ook voor “De Schapekoppen” zijn. In de 9e minuut een voorzet van rechts die door Ilias Sebaoui net naast wordt getikt en even daarna is het dezelfde Sebaoui die vanaf links naar binnen trekt en uithaalt maar Eric Oelschlägel kan de bal tot corner tikken. Uit de corner krijgt Ruben Kluivert een goede kopkans maar weer is de Emmen goalie op zijn post.

In de 11e minuut helpt Shiloh ’t Zand die de thuisploeg de helpende hand toesteek door de bal terug te spelen op Luca Plogman en Piotr Parzyszek is attent en speelt de doelman uit en scoort, 1-0.

FC Dordrecht laat zich door deze tegengoal niet uit het veld slaan en blijft de aanval zoeken en drukt de thuisploeg terug. In minuut krijgt de ploeg loon naar werken en hoe. Een schitterende aanval die begint bij linksback John Hilton en via o.a. Jop van den Avert beland bij aanvoerder Mathis Suray en die scoort beheerst de gelijkmaker 1-1. Een dik verdiende gelijkmaker.

Een schot van Maikel Kieftenbeld smoort nog in de Dordse defensie maar in de 38ste minuut komt de thuisploeg tegen de verhouding in toch weer op voorsprong. Een voorzet van Maikel Kieftenbeld vanaf links wordt door Piotr Parzyszek naar de verre hoek gekopt maar Luca Plogman kan redding brengen maar niet voldoende want Vicente Besuijen is er als de kippen bij als de doelman de bal niet vast heeft en werkt de 2-1 binnen. De VAR moet nog wel kijken of de Emmen aanvaller geen hands maakte maar dat bleek niet het geval. Bij de 201 bleef het in de eerste helft.

FC Dordrecht coach Michele Santoni bracht na rust twee verse krachten in zijn ploeg en kwamen Ilias Bronkhorst en Antef Tsoungi in de ploeg. Dat had al snel succes want vijf minuten na rust trekt FC Dordrecht de stand weer gelijk als invaller Ilias Bronkhorst mee ten aanval trekt en hij schiet een voorzet van Dylan Mbayo binnen, 2-2.

Ook in deze tweede helft blijft FC Dordrecht de betere ploeg en FC Emmen verdedigd en countert. Dylan Mbayo krijgt een goede kans maar weer red Eric Oelschlägel. Een minuut of zeven later een schietkans voor invaller Jari Schuurmans maar dat schot gaat over. Ondanks dat FC Dordrecht de aanval zoekt kan het nog weinig grote kansen bij elkaar spelen en ook de thuisploeg kan dat niet en zo blijft het bij de 2-2 en daar mag FC Emmen blij mee zijn. FC Dordrecht zal niet blij zijn want men had ook deze wedstrijd kunnen winnen en zaterdag valt de beslissing wie er doorgaat naar ronde twee in de play-offs.

FC Emmen: Eric Oelschlägel, Mike te Wierik, Dennis Vos, Julius Dirksen, Jeff Hardeveld, Luca Bernadou, Maikel Kieftenbeld, Bradly van Hoeven (Michael Heylen), Jorrit Smeets (Patrick Brouwer), Vicente Besuijen, Piotr Parzyszek (Joey Konings)

FC Dordrecht: Luca Plogman, Léo Seydoux (Ilias Bonkhorst), Ruben Kluivert, Jop van den Avert (Antef Tsoungui), John Hilton, Tim Receveur, Shiloh ’t Zand (Jari Schuurman), Dylan Mbayo, Mathis Suray, Ilias Sebaoui, Oluwakorede Osundina (Adrian Segecić)

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Gele kaart(en) FC Emmen: Alfons Arts, Piotr Parzyszek, Jorrit Smeets, Maikel Kieftenbeld, Vicente Besuijen

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Léo Seydoux, Ruben Kluivert