Fan van FC Dordrecht
Nieuws

FC Dordrecht vecht zich terug in spectaculaire regioderby tegen Excelsior

In een meeslepende regioderby tussen FC Dordrecht en Excelsior Rotterdam hebben de Schapekoppen bewezen over een ijzersterk karakter te beschikken. De thuisploeg knokte zich terug van een 0-2 achterstand naar een verdienstelijk 2-2 gelijkspel in een wedstrijd die bol stond van spanning en emotie.

Eerste helft: Voorzichtig aftasten De wedstrijd begon om 20:00 uur en beide teams startten voorzichtig. FC Dordrecht-spits Korede Osundina dwong al vroeg een vrije trap af, wat voormalig Dordtenaar Ilias Bronkhorst op een gele kaart kwam te staan. Naarmate de eerste helft vorderde, begonnen de kansen zich op te stapelen. Joep van der Sluijs probeerde het voor Dordrecht met een schot van buiten de zestien, terwijl Excelsior gevaarlijk werd via een voorzet op Richie Omorowa. De thuisploeg kreeg nog enkele goede mogelijkheden, met name via Jaden Slory en opnieuw Van der Sluijs, maar de ruststand bleef 0-0.

Tweede helft: Doelpuntenfestijn ontvouwt zich Na de thee brak de wedstrijd open. Excelsior sloeg als eerste toe in de 51e minuut. Na balverlies van Léo Seydoux wist Lennard Hartjes, op aangeven van Noah Naujoks, doelman Liam Bossin te verschalken: 0-1. De Rotterdammers verdubbelden hun voorsprong in de 69e minuut toen Richie Omorowa een pass-schot van Ilias Bronkhorst in het net werkte.

Dordtse veerkracht Met een 0-2 achterstand leek FC Dordrecht verslagen, maar niets bleek minder waar. Slechts twee minuten na de tweede Rotterdamse treffer zorgde Jaden Slory voor de aansluitingstreffer. Na een vlotte combinatie met Rocco Shein schoot hij de bal onhoudbaar binnen: 1-2.

Trainer Melvin Boel rook zijn kans en bracht verse krachten in het veld. Dit bleek een gouden zet. In de slotfase van de wedstrijd volgde een prachtige aanval die werd opgezet door de gevierde Jop van der Avert, die zijn 100e officiële wedstrijd voor FC Dordrecht speelde. Via Joep van der Sluijs en Dean Zandbergen belandde de bal bij invaller Ben Scholte, die de gelijkmaker binnenschoot en het Riwal Hoogwerkers Stadion in extase bracht.

Dramatische slotfase De vreugde bij de thuisploeg werd enigszins getemperd toen Joep van der Sluijs in blessuretijd nog een directe rode kaart ontving voor een overtreding op de linksback van Excelsior. Desondanks wist FC Dordrecht het gelijkspel over de streep te trekken.

Conclusie Deze enerverende derby toonde eens te meer aan waarom het voetbal zo geliefd is. FC Dordrecht bewees over veerkracht en karakter te beschikken door een schijnbaar verloren wedstrijd alsnog om te buigen naar een verdienstelijk gelijkspel. Het team van trainer Melvin Boel kan met opgeheven hoofd terugkijken op deze prestatie, terwijl Excelsior ongetwijfeld met gemengde gevoelens huiswaarts keerde. Deze 2-2 zal nog lang nadreunen in de Dordtse voetbalgeschiedenis.