Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Oefennederlaag in Friesland voor strijdend Dordrecht

FC Dordrecht had dinsdagavond een zware oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen op het terrein van SC Joure. De Schapenkoppen kwamen al vroeg op achterstand door een hard schot van Heerenveen's Simon Olsson. Ondanks pogingen om zich te herpakken, bleef Dordrecht onder druk staan. De situatie verslechterde toen Oliver Braude de voorsprong voor Heerenveen verdubbelde met een onhoudbaar schot in de bovenhoek, voorbij doelman Celton Biai.

Vlak voor rust kreeg Heerenveen een penalty na een overtreding op Luuk Brouwers. Daniel Karlsbakk benutte deze kans, waardoor Dordrecht met een 3-0 achterstand de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft toonde FC Dordrecht veerkracht. Met nog een half uur te spelen wist Tim Receveur de eer te redden door bij een hoekschop raak te koppen. Dit gaf de ploeg nieuwe energie en ze kwamen dicht bij een tweede treffer. Helaas werd deze opleving in de slotfase tenietgedaan toen Heerenveen via een snelle counter en een rebound van Dimitris Rallis de eindstand op 4-1 bepaalde.

Ondanks het verlies bood de wedstrijd waardevolle inzichten voor FC Dordrecht in de aanloop naar het nieuwe seizoen.