Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Ongeslagen reeks FC Dordrecht ten einde bij Jong AZ

FC Dordrecht heeft na een lange ongeslagen periode haar eerste competitienederlaag sinds februari geleden. In een uitwedstrijd tegen Jong AZ moesten de Schapenkoppen met 3-1 het onderspit delven.

De eerste helft bood kansen voor onze ploeg. Vlak voor rust kreeg spits Devin Haen een uitgelezen mogelijkheid om Dordrecht op voorsprong te zetten vanaf de strafschopstip. Helaas wist de Alkmaarse doelman Virginio Deen de inzet te keren.

Na de pauze kwam Jong AZ op voorsprong, maar Haen maakte zijn gemiste penalty snel goed. Hij profiteerde alert van een fout in de Alkmaarse defensie en tekende voor de gelijkmaker: 1-1. Dordrecht rook bloed en Haen was dicht bij zijn tweede treffer, maar deze kans bleef onbenut.

Dit bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Jong AZ sloeg tweemaal toe via Kees Smit en de jarige Jayden Addai, waardoor de Dordtenaren met lege handen huiswaarts keerden. Ondanks deze teleurstellende uitslag kan de ploeg terugkijken op een sterke reeks die bijna een half jaar standhield.