Fan van FC Dordrecht
Nieuws

Rick Adjei: Van amateurclub naar FC Dordrecht als assistent-trainer

 

Rick Adjei, voorheen hoofdtrainer bij diverse amateurclubs, is sinds eind juni assistent-trainer bij FC Dordrecht. Deze positie vervult hij via een detachering door zijn werkgever Feyenoord, waarbij hij samenwerkt met hoofdtrainer Melvin Boel, eveneens een ex-Feyenoorder.

Afgelopen zaterdag speelde FC Dordrecht haar vijfde oefenwedstrijd tegen het Belgische SK Beveren in het M-Score Stadion. Ondanks de 0-1 nederlaag in de door hitte gekenmerkte wedstrijd, die was opgedeeld in vier kwarten van 35 minuten, bleef de stemming positief.

Voor Adjei betekent deze rol een terugkeer naar de Krommedijk, waar hij eerder stage liep voor zijn UEFA A-diploma. Hij benadrukt dat deze functie aansluit bij zijn ambitie om fulltime met voetbal bezig te zijn, hoewel het afscheid van SteDoCo hem zwaar viel.

De samenwerking met hoofdtrainer Boel verloopt soepel, en Adjei waardeert de goede relatie met directeur Hans de Zeeuw. Het team is inmiddels vertrokken naar een vierdaags trainingskamp in Zeist, waar de focus ligt op het versterken van de onderlinge band.